Διάλεξη και Master class πάνω στην κιθάρα flamenco

Published by Radio Point on

O Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ώρα 17.00, Master class πάνω στην κιθάρα flamenco (κατόπιν αίτησης συμμετοχής) και ώρα 20.00 “Διάλεξη για το flamenco” ελεύθερη για το κοινό, με τον κιθαρίστα Γιώργο Καραλή και την μαλαγένια τραγουδίστρια Rocío López “la Boterita”.

Η συμμετοχή στο Master Class που θα διεξαχθεί 17.00 – 19.00 είναι ΔΩΡΕΑΝ και είναι εφικτή μόνο μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης που θα βρείτε ΕΔΩ και κατόπιν έγκρισή της αιτήσεως από τον διδάσκοντα.
Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων : 17/4/2018

Διάρκεια master class 2 ώρες.
Διάρκεια διάλεξης 2 ώρες

Το ταξίδι της γνώσης, τα πολιτιστικά μείγματα, τα πλοία του Κολόμβου, οι αποικίες, οι Άραβες, οι πρώτοι τσιγγάνοι, το νέγρικο στοιχείο, οι καθολικοί βασιλείς, τα Café Cantante, οι βυζαντινοί τρόποι, ο Cervantes και ο Lorca.

Μία ματιά πίσω από τις νότες και το μοναδικό τραγουδιστικό ιδίωμα του flamenco.

Μία αναζήτηση πάνω στις διαδρομές της γνώσης του αρχαίου και μεσαιωνικού κόσμου με απόληξη έναν από τους πιο ιδιαίτερους και αισθητικά μοναδικούς τρόπους έκφρασης τής παγκόσμιας μουσικής του 20ου αιώνα.

Ο Γιώργος Καραλής στην κιθάρα και η Rocío López “la Boterita” στο τραγούδι, θα μιλήσουν και θα παρουσιάσουν ζωντανά, αποσπάσματα από την πολυδιάστατη μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας. Μια περιήγηση στον κόσμο της flamenco μουσικής, μιλώντας για την ιστορία του είδους, αλλά και την εξέλιξη του μέσα από της μουσικές της Ιβιρικής Χερσονήσου και των ισπανικών αποικιών της Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια, ερμηνεύουν μουσικά αποσπάσματα από την ανδαλουσιανή παράδοση, επεξηγώντας το ύφος και το χαρακτήρα τους, αναζητώντας παράλληλα τα στοιχεία που επηρέασαν βαθιά αυτή την κουλτούρα.

Περιλαμβάνεται master class πάνω στην κιθάρα flamenco το οποίο απευθύνεται σε μουσικούς που έχουν επαφή με την κλασική κιθάρα αλλά και σε αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή με το είδος μέσω άλλων οργάνων.


Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.