Γιώργος Ξένος – Ντένης Ζαχαρόπουλος: Μια συνομιλία

Published by Radio Point on

Ο Γιώργος Ξένος συζητά με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Ο Γιώργος Ξένος συζητά με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο, ιστορικό και κριτικό της τέχνης, με αφορμή τα έργα του “Διερχόμενοι” και “Επτά Πύλες” που φιλοξενούνται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Γράφει ο Ντένης Ζαχαρόπουλος: Το έργο του Ξένου στοχεύει σε έναν τόπο ήθους και συνέπειας, προβάλλοντας την έκταση και την ένταση, όπως ανοίγονται στο χαρτί ή το σίδερο, στον τόπο, σαν τοπίο και ιστορία μαζί. Τόπος τότε, σημαίνει συγχρόνως την πιο τρομερή διάσταση του κάλλους και την πιο φιλόξενη σιωπή του Άλλου και της γεωμετρίας που τον επιτρέπει. Ασύμμετρα ίσως, αλλά διάσπαρτα ως κίνηση στο πεδίο και στο χρόνο, όπως κινούμαστε μαζί του εμείς και όσοι πριν από εμάς πέρασαν μέσα από το περίγραμμα του ανθρώπου κι έγιναν ένα με τον ορίζοντα του κόσμου και της ελευθερίας, του αγώνα και της δικαιοσύνης, της τραγωδίας και της λύτρωσης. Όπως το πρώτο πουλί περνά στον ουρανό πριν ακόμα σβήσουν τ’ αστέρια και σηκωθεί ο άνεμος που παρασέρνει μαζί με κάθε σημείο, κάθε σύννεφο και κάθε φύλλο, ο Γιώργος Ξένος θέτει το όριο μιας πρότασης που ξεπερνά μαζί με την εποχή, τον χρόνο για να φτάσει στο ύψος όπου η αίσθηση στηρίζει αμφίδρομα κι αμφίρροπα την κίνηση του ανθρώπου στο χώρο και στην ιστορία, όπως δυο μάτια στηρίζουν το ίδιο βλέμμα, δυο άκρες το ίδιο νήμα, δυο άκρα το ίδιο σώμα.

Τετάρτη 12/05, 19.00

ΦΑΡΟΣ

Live streaming: snfcc.org/XenosAConversation

Categories: Concept

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.