“Για θύμισέ μου” μια ταινία αφιερωμένη στους “αφανείς ήρωες” του Αλτσχάιμερ

Published by Radio Point on

Το doctoranytime υποστηρίζει τον άνθρωπο που παλεύει με την λήθη.

«Η αγάπη δεν ξεχνιέται…» θα ακούσουμε στην ταινία, «για θύμισε μου». Σε καλούμε να την δεις αυτήν την Κυριακή για να θυμάσαι πάντα πως η αγάπη κάνει θαύματα!
Για θύμισέ μου – Μια ταινία για το Αλτσχάιμερ της Μαρίας Σβολιαντοπούλου

Ξεκίνησε το “ταξίδι” της ταινίας “Για θύμισέ μου”, μια ταινία μεγάλου μήκους αφιερωμένη στους “αφανείς ήρωες”, τους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ. Αποτελεί μια 100% εθελοντική και συλλογική δουλειά, με πάνω από 80 εθελοντές επαγγελματίες και μη, από όλους τους κλάδους και γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Υπόθεση:
Όλα ξεκινούν όταν ένα «γκρουπ θέραπι» φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε. Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη. Πρόκειται για μία νέα φροντιστή, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής…

Στην ταινία πρωταγωνιστούν: Ανδριανή Αγγελιδάκη, Αμαλία Ζαργιανάκη, ενώ την προσπάθεια αγκάλιασαν και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε πολύ ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Τάνια Ρόκκα και ο Γιάννης Τσουρουνάκης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και επισκέφθηκαν την Κρήτη για τις ανάγκες των γυρισμάτων, τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2019.

Η πρεμιέρα της ταινίας, η οποία έγινε sold out, πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2019 στο Ηράκλειο, ενώ την ίδια επιτυχία είχαν και οι 3 επιπλέον προβολές που ακολούθησαν, μια διπλή στις 31/10 στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο στις 04/11.
Το ταξίδι της ταινίας συνεχίζεται με προβολές στον Άγιο Νικόλαο στις 13/11 και τα Χανιά στις 16/11, ενώ επόμενος προορισμός είναι η Αθήνα στις 24/11 στο Cinemax Νιρβάνα 1 στις 11:00.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει από τα παρακάτω σημεία:

ΝΙΡΒΑΝΑ CINEMAX τηλ.2106445221 (Λεωφ. Αλεξάνδρας 192) καθημερινά 18:00-22:00 καθώς και από τα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στις παρακάτω διευθύνσεις:
o Παγκράτι (Μ. Μουσούρου 89 & Στίλπωνος 33, Μετς, τηλέφωνo: 210 7013271, ώρες λειτουργίας 9:00-20:00)
o Αμπελόκηποι (Βαθέως 25 & Πανόρμου, τηλέφωνο: 210 6424228, ώρες λειτουργίας 9:00-18:00)
o Μαρούσι (Ζήνωνος Ελεάτου 8, τηλέφωνο: 210 6180073, ώρες λειτουργίας 9:00-15:00)
o Ηλιούπολη (Αγ. Κωνσταντίνου 7, τηλέφωνο: 210-9706347, ώρες λειτουργίας 10:00-14:00)

Τα έσοδα από την προβολή της ταινίας έχει προγραμματιστεί να διατεθούν στην Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρία Alzheimer και υγιούς Γήρανσης.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ομίλου ΚρήτηTV στην επικοινωνία.

Η όλη προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πανελλήνιου Οργανισμού Νόσου Alzheimer, της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και φυσικά της Αλληλεγγύης Ηρακλείου Εταιρεία Alzheimer και υγιούς Γήρανσης.

Categories: Cine

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.