Athens Book Space

Published by Radio Point on

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων. Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 11.00
Athens Book Space Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ελεύθερη συμμετοχή με απαραίτητη προκράτηση θέσης στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/e/726796336407

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν, με μια ξεχωριστή διαδρομή που ξεκινάει από το ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας -το οποίο μετά την ανάπλασή του αναδεικνύεται ως χώρος γνώσης, μνήμης και πολιτισμού- και συγκεκριμένα από το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων, το νέο σύγχρονο χώρο ανάγνωσης, συνάντησης, χαλάρωσης και εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 11.00, ο βραβευμένος και δημοφιλής συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης, δίνει ραντεβού στο Athens Book Space Δήμου Αθηναίων, όπου θα υποδεχθεί όλα τα άτομα που θα συμμετέχουν στην Αθηναϊκή Διαδρομή, θα μιλήσει μαζί τους, και θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα του.

Με οδηγό το βιβλίο «Άρια, ο κόσμος από την αρχή», αλλά και το πρόσφατο μυθιστόρημά του «Μινώταυρος», καθώς και τις «Ευτυχισμένες οικογένειες», ο Δημήτρης Στεφανάκης θα κάνει την δική του ξενάγηση στη μεσοπολεμική Αθήνα με αφετηρία το Πάρκο Ελευθερίας. Στη συνέχεια η διαδρομή θα κατευθυνθεί προς την είσοδο της Βρετανικής αρχαιολογικής σχολής στην οδό Σουηδίας στο Κολωνάκι, και μέσα από την πλατεία Δεξαμενής θα οδηγηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στη Στοά Φέξη, καταλήγοντας στην περιοχή του Μουσείου.

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές είναι ένα πρόγραμμα που ξεχώρισε και αγκάλιασε το αθηναϊκό κοινό, το οποίο σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για περιπατητικές δράσεις όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξεχωριστά σημεία της πόλης καθώς και άγνωστες ιστορίες της, με ελεύθερη συμμετοχή και απαραίτητη προκράτηση θέσης.

Περισσότερα για:
Πάρκο Ελευθερίας
Το Πάρκο Ελευθερίας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, αναδεικνύεται σήμερα σε ένα ζωντανό, διαδραστικό, πολιτιστικό κόμβο. Μαζί με το Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων που αποτελεί έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο, το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων, και τους πέντε νέους, φιλόξενους, θεματικούς κήπους, το σημείο επανασυστήνεται ως χώρος συνάντησης, γνώσης, μνήμης και πολιτισμού. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την επανέκθεση του Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου και οι μελέτες για τη δημιουργία του Μουσείου Αντιδικτατορικού Αγώνα. Στόχος είναι να διαφυλαχτεί και για τις επόμενες γενιές η ιστορική μνήμη της πόλης.

Athens Book Space
Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος χώρος ανάγνωσης, συνάντησης, χαλάρωσης και εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο, μέσα στην καταπράσινη καρδιά του Πάρκου Ελευθερίας, στην Βασ. Σοφίας. Ελεύθερη πρόσβαση σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία, για παιδιά και ενήλικες, 24ωρη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi, podcasts, συναντήσεις και συζητήσεις με συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλά ακόμα σας περιμένουν στο νέο πολιτιστικό τοπόσημο της Αθήνας. Το Athens Book Space υλοποιείται από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα στο https://athensbookspace.gr

Αθηναϊκές Διαδρομές
Οι Αθηναϊκές Διαδρομές, είναι περιπατητικές δράσεις που ξεκίνησαν με αφορμή την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», με συγγραφείς στο ρόλο ξεναγών οδηγών, με αφετηρία δικά τους λογοτεχνικά έργα, ιστορικά, κοινωνιολογικά, αρχιτεκτονικά ή και άλλα επιστημονικά βιβλία που διαδραματίζονται στην Αθήνα ή σχετίζονται με διαφορετικούς τρόπους με την πόλη της Αθήνας αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την ιστορία αλλά και το παρόν της. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν, εκτός από το κόσμο του βιβλίου το Athens Culture Net Δήμου Αθηναίων διοργανώνει και διαδρομές που στόχο έχουν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν ξεχωριστά σημεία της πόλης, αθέατες γωνιές, αλλά και άγνωστες ιστορίες της Αθήνας από το χθες και το σήμερα. Η συμμετοχή στις Αθηναϊκές Διαδρομές γίνεται δωρεάν με απαραίτητη προκράτηση θέσης.

Categories: Book

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.