Τα 10 ολοκαίνουρια βιβλία της Άγκαθα Κρίστι
Δέκα ολοκαίνουργιες εκδόσεις αγαπημένων τίτλων της Βασίλισσας του Αστυνομικού Μυθιστορήματος Agatha Christie κυκλοφορούν από τις 30 Μαΐου!
Ανεξιχνίαστοι φόνοι, ένοχα μυστικά, μυστηριώδη εγκλήματα και διεθνείς συνωμοσίες αποκαλύπτονται με το γύρισμα κάθε σελίδας.
Μέσα από τις ιστορίες της, η Agatha Christie υφαίνει κόσμους σκληρού ρεαλισμού και μυστηρίου, ενώ κάθε φορά μάς ταξιδεύει στο σκοτεινό βάθος των ανθρώπινων σχέσεων αναδεικνύοντας περίτεχνα τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.
Με κάθε ιστορία κι ένας διαφορετικός κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας.
Γιατί η Άγκαθα Κρίστι είναι η μεγάλη ταχυδακτυλουργός της πλοκής.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χωρίσεις σε κατηγορίες τη λογοτεχνία.
Ωστόσο, αν θέλαμε να περιοριστούμε στην αγάπη που δείχνει το κοινό στους συγγραφείς, στην προσήλωση, στο αμείωτο ενδιαφέρον – και φυσικά στις πωλήσεις -, θα μπορούσαμε να περιοριστούμε σε μόνο δύο κατηγορίες: στην Άγκαθα Κρίστι, και στους υπόλοιπους.
Η Άγκαθα Κρίστι γεννήθηκε στην Αγγλία, στο Τορκί, το 1890. Είναι γνωστή κυρίως για τα αστυνομικά έργα της –εξήντα έξι μυθιστορήματα και δεκατέσσερις συλλογές διηγημάτων–, πολλά από τα οποία έχουν κεντρικό χαρακτήρα τον θρυλικό ντετέκτιβ Πουαρό ή την απαράμιλλη μις Μαρπλ.
Έγραψε επίσης δύο αυτοβιογραφικά έργα, αισθηματικά μυθιστορήματα αλλά και θεατρικά, μεταξύ των οποίων το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου, την Ποντικοπαγίδα.
Η Άγκαθα Κρίστι, που έχει τιμηθεί από τη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου με τον τίτλο της Dame για τη συνεισφορά της στη λογοτεχνία, ανήκει στους δημιουργούς που διαμόρφωσαν καταλυτικά την εξέλιξη του αστυνομικού μυθιστορήματος.
Παράλληλα, είναι η δημοφιλέστερη συγγραφέας όλων των εποχών, καθώς οι πωλήσεις των έργων της έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα και άλλο ένα δισεκατομμύριο σε μεταφράσεις.
Πέθανε το 1976.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ θα κυκλοφορήσουν σε νέα μετάφραση όλα τα αστυνομικά έργα της συγγραφέως.