Μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου απο τον Αχιλλέα ΙΙΙ

Published by Radio Point on

Ο Αχιλλέας ΙΙΙ στα Χανιά! Το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 20:00 μ.μ είστε προσκεκλημένοι σε ένα διαφορετικό είδος βιβλιοπαρουσίασης.

Ο συγγραφέας Αχιλλέας ΙΙΙ και ο κιθαρίστας Θέμης Βασιλείου, πρόκειται να συστήσουν στους παρευρισκόμενους μερικούς από τους ήρωες του «Δεσμοφύλακα» (Εκδόσεις Νεφέλη, 2022), αφήνοντας χώρο και για μερικούς από τους πρωταγωνιστές του «Παραχαράκτη»(Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2019, Εκδόσεις Νεφέλη). Ταυτόχρονα, οι δυο τους θα επιχειρήσουν να αποδείξουν ότι η λογοτεχνία είναι παιχνίδι, ότι πρέπει να απολαμβάνεται, καθώς και ότι στα παιχνίδια η σοβαροφάνεια δεν έχει καμία θέση.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα απολαύσουμε, σε ζωντανή εκτέλεση από τον Θέμη, το album “Σόλο Ελεκτρίκ”, το οποίο περιλαμβάνει 6 συνθέσεις, ημερολογιακού τύπου, για σόλο ηλεκτρική κιθάρα. Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του συνθέτη και κιθαρίστα, κυκλοφορεί από την αυστραλιανή δισκογραφική εταιρία Ramble Records και είναι αφιερωμένος “στους ανθρώπους με τους οποίους περάσαμε παρέα τις καραντίνες” αλλά και “στις γειτονιές της Κοκκινιάς”.

Την επόμενη ημέρα, 14 Μαΐου, στον ίδιο χώρο, από τις 11:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης με τον πρωτότυπο τίτλο “καφές με τον Αχιλλέα” θα περιμένουμε όσους επιθυμούν να συζητήσουν με τον δημιουργό του παράξενου σύμπαντος του “Κομπλεξικού”, μιας σελίδας που συνεχίζει να εμπλουτίζει την ελληνική γλώσσα με νέες λέξεις, ασκώντας κριτική και χτίζοντας γέφυρες με κόσμους όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Ο «Δεσμοφύλακας», το τρίτο βιβλίο του Αχιλλέα ΙΙΙ, συγγραφέα του «Κομπλεξικού» και του «Παραχαράκτη» είναι μια συλλογή εξήντα ενός φωτογραφηγημάτων, χωρισμένες σε δύο ενότητες, με θέμα τους δεσμούς και τα δεσμά.

Η πρώτη ενότητα αφορά σχέσεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό μιας οικογένειας, και η δεύτερη περιπέτειες μέσα σε ερωτικούς δεσμούς. Πρόκειται για ιστορίες που χαμογελούν πονηρά στον αναγνώστη, καθώς υψώνουν έναν παραμορφωτικό καθρέφτη και τον κάνουν να γελά μέχρι να αναγνωρίσει κορνιζαρισμένο απέναντι το ίδιο του το είδωλο και να προβληματιστεί κατά πόσο μπορεί να έχει ο ίδιος σχέση με μια οικογένεια της οποίας τα μέλη, όταν θέλουν, μπαίνει ο ένας μέσα στον άλλον όπως ακριβώς οι μπάμπουσκες, με ένα παιδί που παχαίνει υπερβολικά καταβροχθίζοντας τον πλούσιο σε θερμίδες χρόνο των γονιών του, με έναν άνδρα που προσποιείται ότι είναι δυσκοίλιος για να τον αφήνουν ήσυχο και μόνο, με κάποιο αγόρι που εξαναγκάζεται από τους γονείς του να ντύνεται αρκούδα και να χορεύει προκειμένου να πληρώνονται οι δόσεις ενός στεγαστικού δανείου, με έναν άνδρα ο οποίος ζει κυριολεκτικά πάνω στην πλάτη της συντρόφου του και κατεβαίνει από εκεί μόνο για να κοιμηθεί, με μια γυναίκα που λίγο λίγο ξεθωριάζει και διαλύεται στον αέρα, με τέσσερις νεαρές κοπέλες που αποφασίζουν να παντρευτούν τον ίδιο τοίχο, ή με οποιονδήποτε άλλο από τους –εκ πρώτης όψεως– αλλόκοτους ήρωες ενός βιβλίου, γεμάτου ανατροπές, χιούμορ και πικρές αλήθειες.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουλιανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά και η “Εσμιγιά”. Στην πλατεία των Ντουλιανών Αποκορώνου στα Χανιά.

Categories: Book

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.