Ιωάννης Ψάρρας – Το βλέμμα

Published by Radio Point on

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σύνθεσις το νέο βιβλίο του Ιωάννη Ψάρρα.

Σελίδες: 128, Τιμή 13 ευρώ
ISBN 978-618-85151-0-8
Εκδόσεις Σύνθεσις
Λογοτεχνική σειρά: Γηγενές Πυρ

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σύνθεσις το νέο βιβλίο του Ιωάννη Ψάρρα.

Είκοσι διηγήματα, με αφιερώσεις σε πρόσωπα και τόπους, για τους εραστές της μικρής φόρμας, με κοινό θέμα «Το βλέμμα».
Ένα βλέμμα που διατρέχει όλη τη σύγχρονη ιστορία, από τη Μικρασία, τα Καλάβρυτα, τον εμφύλιο, μέχρι τις μέρες μας, με προσωπικές και εθνικές αφηγήσεις, με γραφή ιδιαίτερη, υπαινικτική, περιπαικτική, ειρωνική, τρυφερή και δυναμική συγχρόνως.

Μια συλλογή για τη θνητότητα και την αθανασία, για την απουσία και την παρουσία των σωμάτων.
Και για το βλέμμα τους.
Με αυτό που είδαν και πώς είδαν τον κόσμο.

Για παραγγελίες: 210 6857313, info@e-synthesis.gr, στο e-shop των Εκδόσεων Σύνθεσις: https://e-synthesis.gr/product/to-vlemma/ και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Βιογραφικό
Ο Ιωάννης Ψάρρας γεννήθηκε στην Νέα Κούταλη της Λήμνου το 1955 από γονείς Μικρασιάτες. Έχει εκδώσει τέσσερεις ποιητικές συλλογές: «Σώματα» (1983), «Γηγενές Πυρ» (2000), «Επιτύμβια Χάι-κου» (2011), «Τα δημοτικά της επόμενης μέρας» (2016), το δοκίμιο «Το ιερό στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη» (2002), «Το βλέμμα» (διηγήματα, 2021). Δάσκαλοί του στη γραφή ήταν και είναι ο Γιώργος Ιωάννου, ο Νίκος Καρούζος, ο Αλέξανδρος Ασωνίτης και ο Στρατής Χαβιαράς.
Έχει γράψει άρθρα και δοκίμια πάνω στη θεραπευτική και τη σχέση αναλυτή-αναλυόμενου. Ίδρυσε το 1995 τον χώρο Πολιτισμού και Έρευνας Σύνθεσις.
Είναι εμπνευστής της συνθετικής μεθόδου της Ψυχοενεργειακής Προσέγγισης στην Πραγματεία επί των Επτά Ακτίνων. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και υπήρξε αντιπρόεδρός της στο προηγούμενο Δ.Σ.
Είναι Εισηγητής Σεμιναρίων και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.
Διευθύνει τον εκδοτικό οίκο Σύνθεσις.
Φοιτά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα των Φυσικών Επιστημών. Ζει στο Χαλάνδρι.

Περισσότερα στο blog του: http://ioannispsarras.blogspot.com

Categories: Book

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.