Εκδηλώσεις των εκδόσεων Βακχικόν

Published by Radio Point on

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, 21.00, 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Η ποιητική συλλογή της Σοφιάνας Παρασκευοπούλου Όσα κι αν πιάσουν άστρα το φεγγάρι θα θρηνεί θα παρουσιαστεί από τους Γιώργο Κατσέλη (συγγραφέα), Δημήτρη Δημητριάδη (μουσικό) και Βασιλική Μελισσουργού (ποιήτρια).

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, 20.00, 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ
Η κριτικός ποίησης και μεταφράστρια Χριστίνα Λιναρδάκη συνομιλεί με τους Νάνσυ Αντωνιάδου (μεταφράστρια του Οσμάν Τουρκάι), Θεοδόση Κοντάκη (μεταφραστή του Μάριο Λούτσι), Αριστοτέλη Μητράρα (μεταφραστή του Ιλχάν Μπερκ), Ασημίνα Ξηρογιάννη (μεταφράστρια του Μαρκ Στραντ).

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, 20.00, 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
4 ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Σε συνεργασία με το Culture Ireland και τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, οι τέσσερις Ιρλανδοί ποιητές Ingrid Casey, Jessica Traynor, Stephen Sexton και Annemarie Ní Churreain θα διαβάσουν ποιήματά τους από την Ανθολογία νέων Ιρλανδών ποιητών. Στα ελληνικά θα αποδώσει η ηθοποιός Ευμορφία Αναστασίου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκδότης Νέστορας Πουλάκος και ο μεταφραστής Θανάσης Βαβλίδας.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, 19.00, Athens Centre (Αρχιμήδους 48 Μετς)
Σε συνεργασία με το Culture Ireland και την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Αθήνα, οι τέσσερις Ιρλανδοί ποιητές Ingrid Casey, Jessica Traynor, Stephen Sexton και Annemarie Ní Churreain θα διαβάσουν ποιήματά τους από την Ανθολογία νέων Ιρλανδών ποιητών.

Categories: Book

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.