Αυτοεκτίμηση, Τόνι Χάμφρις | Τάσος Ψάρρης (μτφρ.)

Published by Radio Point on

Είδος: Μελέτη (Ψυχολογία 1)
Σελίδες: 268
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2018
ISBN: 978-618-83648-3-7

Οι γονείς ενεργούν ως καθρέφτες των παιδιών τους. Οι αντιδράσεις των γονέων απέναντι στα παιδιά καθορίζουν την εντύπωση που σχηματίζουν για τον εαυτό τους. Τα παιδιά διαπρέπουν όταν υπάρχει το σωστό περιβάλλον ανάπτυξης. Όταν οι γονείς αφιερώνουν χρόνο για να τα ακούσουν αλλά και για να τους μιλήσουν, τα παιδιά αισθάνονται ότι τα αγαπούν, ότι τα ενθαρρύνουν και ότι είναι ικανά. Η αυτοεκτίμησή τους αυξάνεται, πιστεύουν στον εαυτό τους και αναπτύσσουν θετικές στάσεις απέναντι στη ζωή. Ο Δρ. Τόνι Χάμφρις βοηθάει τους γονείς να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό περιβάλλον που να προάγει την αυτοεκτίμηση. Καθιστά σαφές ότι αν δεν δώσουμε προσοχή στις εσωτερικές συγκρούσεις και στην αυτοεκτίμηση των παιδιών, είναι απίθανο να καλλιεργήσουμε με αποτελεσματικότητα μέσα τους την επιθυμία για μάθηση. Παραθέτει ένα ξεκάθαρο σχέδιο ενίσχυσης της αγάπης τους για τη μάθηση, τονίζοντας ότι η συναισθηματική ευημερία των παιδιών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εκπαιδευτικής και της μελλοντικής τους ανάπτυξης.
*
Ο Δρ. Τόνι Χάμφρις είναι Ιρλανδός σύμβουλος και κλινικός ψυχολόγος, συγγραφέας και ομιλητής σε διεθνές επίπεδο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κλινική Ψυχολογία σε δημόσιες Ψυχολογικές και Ψυχιατρικές Υπηρεσίες στην Αγγλία και την Ιρλανδία και από το 1990 εργάζεται ιδιωτικά στη χώρα του. Η πρακτική του εμπεριέχει θεραπεία ατομική, δουλειά με ζευγάρια, οικογένειες, αλλά και σε σχολεία και τοπικές κι επιχειρηματικές κοινότητες. Οργανώνει σεμινάρια και διευθύνει δύο από αυτά πάνω στην επικοινωνία και την αυτοπραγμάτωση. Είναι σύμβουλος σχέσεων στο University College Cork και προσκεκλημένος λέκτορας σε άλλα πανεπιστήμια, εταιρείες, ομάδες ευεξίας και εκπαιδευτικά συστήματα στην Ιρλανδία και παγκοσμίως, συμπεριλαμβανόμενες πολλές χώρες της Ευρώπης, την Τουρκία και τη Νότιο Αφρική. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων πάνω στην πρακτική ψυχολογία.

Categories: Book

Radio Point

Σε αυτόν τον απέραντο κόσμο της μουσικής, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει, μέσα από την τεράστια ποικιλία επιλογών που προσφέρονται. Από το καλοκαίρι του 1982, όταν ξεκινήσαμε σαν ερασιτεχνικός σταθμός στα FM (96,3 Mhz), με το χαρακτηριστικό Α905, έως και σήμερα, πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ακροατές μουσική που θέλουν να ακούνε από ένα ραδιόφωνο. 19/02/2005 είναι η ημερομηνία που ξεκίνησε το RadioPoint και η βασική αρχή του είναι μια, να προσφέρει μουσική που θέλουν να ακούνε οι ακροατές από ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αστείρευτη όρεξη να ενημερώνουμε την δισκοθήκη μας με ότι καλύτερο μπορούμε να βρίσκουμε. Στηριζόμενοι στην παραπάνω άποψη, το RadioPoint είναι κοντά σας με ότι καλύτερο υπάρχει στις δισκοθήκες του σε ξένη ποιοτική μουσική. Για να τη μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση.